Modelspoorgroep Haarlemmermeer

wapenModelspoorgroep Haarlemmermeerwapen


Welkom bij Modelspoorgroep Haarlemmermeer,

Een woonvoorziening in Hoofddorp ("ons tweede huis" locatie Nieuweweg) heeft een aantal bewoners die als hobby modelspoor hebben.
Dit zijn mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap, zij kunnen echter niet zonder hulp een hobby uitvoeren.
Daarvoor is hulp nodig van vrijwilligers die helpen met het bouwen van een modelspoorbaantje of een modulebaan (losse stukken modelspoorbaan die, als ze willen rijden aan elkaar gezet worden om 1 grote modelspoorbaan te vormen).
Het kost veel vrije tijd, en werken met mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap vergt veel extra aandacht. Daarom ontstond er een nieuw idee, in Haarlemmermeer bestaat er nog geen modelspoorclub, daarom ontstond het plan om rond de bewoners een modelspoorclub te vormen. Ervaren (en minder ervaren) modelspoorliefhebber kunnen dan bij elkaar komen aan de Nieuweweg, daar de bewoners helpen (dit betreft 4 a 5 mensen) met hun hobby en hun mee laten doen met de projecten van de modelspoorclub zelf.
2 modelspoorliefhebbers zijn samen met een begeleider deze uitdaging aangegaan, het idee is om samen diorama's te bouwen en in een later stadium een modulebaan. het voorlopig thema van de modulebaan is: "Haarlemmermeer dat spoort toen & nu" dus 2 tijdperken naast elkaar. Denk daarbij aan dat allerlaatste stukje Haarlemmermeerspoor tussen Amsterdam en Bovenkerk die kruist met de huidige spoorlijn richting Amsterdam.
De club/groep bestaat nu uit ongeveer 14 leden.
Als jij het leuk vind om je bij ons aan te sluiten en de bewoners te helpen met hun hobby + natuurlijk mee te werken aan diorama's en/of Haarlemmermeerse modelbaan sluit je dan bij ons aan! Reageer dan via dit e-mailadres en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Leden en medewerkers;

Hans Arensman
Djuri Baars
Jaap Bloemberg
Peter Breevoort
Rob van Geet
Willem Griffioen
Kevin ter Haak
Robin Den Held
Dennis ten Hove
Hans Kl
Dirk koolhaas
Jeffrey Onrust
Bob Rodenburg
Dolly Rodenburg
Gerard Roelofs
Gerard Schaftenaar
Michel van Tongeren
Hans Verzeijlberg
Jan van Zuijlen (Teamleider woonvoorziening)